Blog Doživljaji sa Smart City EXPO Svjetskog kongresa u Barceloni

10 — 2 — 2022

Doživljaji sa Smart City EXPO Svjetskog kongresa u Barceloni

Smart City Expo Svjetski kongres jedan je od najistaknutijih događaja posvećenih tehnologijama iz sektora pametnih gradova koji okuplja preko 400 izlagača iz svih dijelova svijeta. Ove godine, nakon sudjelovanja u mnogim projektima pametnih gradova diljem svijeta, ponosno možemo reći da smo bili jedan od tih 400 izlagača gdje smo prezentirali naša suvremena IoT senzorska rješenja.

Odlučili smo podijeliti naše dojmove s ovog kongresa, a ne postoji bolja osoba za prenijeti ih od naše direktorice Hane Matanović.

  • Bok Hana, hvala Vam na Vašem vremenu. Počnimo s najbitnijim pitanjem – je li se isplatilo ići na Smart City Expo? Je li Smart Sense ispunio svoje ciljeve na ovom događaju?

Smart Sense je po prvi puta samostalno izlagao na sajmu svjetskih razmjera i samim time mogu reći da smo ostvarili naš najveći cilj. Iskustvo dobiveno pripremom izlaganja, uzbuđenje prije samog odlaska u Barcelonu i otvaranja sajma te zadovoljstvo koje smo osjećali tih dana je neprocjenjivo. Tijekom tri dana izlaganja uspostavili smo brojne kontakte sa potencijalnim korisnicima, partnerima i dobavljačima iz cijelog svijeta te smo sa nekima od njih i pokrenuli suradnju. Posjećenost našim web-stranicama i interes za našim proizvodima se značajno povećao tako da bih svakako ustvrdila da su sva naša očekivanja ispunjena.

  • Kako to da ste odlučili da Smart Sense bude jedan od izlagača na Smart City EXPO Svjetskom kongresu u Barceloni? Što Vas je motiviralo u toj odluci?

Kroz prisustvo na sajmu htjeli smo pokazati našim sadašnjim i potencijalnim korisnicima i partnerima da smo spremni za velike stvari. “Mali” Smart sense više nije tako mali već je naša ponuda rješenja i iskustvo koje imamo iza tih rješenja diljem svijeta nešto što treba prezentirati široj publici. Isto tako želja nam je bila izaći na svjetsku pozornicu sa novim brendom koji je rezultat svega onoga što smo činili prijašnjih godina i koji odražava  vrijednosti koje želimo njegovati u nadolazećim godinama.

  • Recite nam kakve su bile reakcije posjetitelja na Vašem štandu. Što su imali prilike vidjeti i čuti?

S obzirom da smo bili jedni od rijetkih tamo koji su uživo prezentirali prave, opipljive proizvode koje je svatko mogao vidjeti izbliza, rekla bih da smo bili poprilično atraktivni za posjetioce čije reakcije su bile iznimno pozitivne. Od studenata koji su zastali i poželjeli čuti nešto više o samom razvoju i primjeni rješenja, preko predstavnika gradova, telekoma i sistem integratora pa sve do konkurencije koja je ispipavala što mi imamo, a oni ne. Posebice je posjetiocima bila zanimljiva mogućnost širenja funkcionalnosti mjerenja kvalitete zraka sa drugim parametrima iz okoliša poput vjetra, kiše, buke, razine vode i elektromagnetskog zračenja.

  • Jeste li uspjeli obići i druge štandove i vidjeti njihove proizvode? Kakvo je Vaše mišljenje o budućnosti projekata iz domene pametnih gradova? Hoće li u njima biti mjesta i za Smart Sense?

Naravno, tko bi propustio priliku obići sve te zanimljive štandove i proizvode? Sigurna sam da doba Smart City projekata tek dolazi, a kako je Smart Sense dio te priče od samih početaka, svakako vidimo da je mjesto u domeni praćenja kvalitete zraka rezervirano za nas. Računamo na to da će naša kontinuirana posvećenost partnerima i korisnicima rezultirati novim, značajnim Smart City projektima diljem svijeta i veselimo se toj pametnijoj budućnosti.

  • Mogu li posjetitelji očekivati da će vidjeti Smart Sense i na budućim kongresima iz domene pametnih gradova?

Svakako, ideja nam je i u nadolazećim godinama prezentirati naša rješenja i projekte na sajmovima poput ovog, samostalno ili u suradnji sa našim partnerima. Tako smo već ove godine prisustvovali na LEAP konferenciji koja se održavala u Riyadhu, u sklopu izložbenog prostora našeg partnera SBM - Saudi Business Machines. Krajem svibnja u planu je posjet konferenciji IFAT u Munchenu u suradnji sa našim tehnološkim partnerom Geolux. Na Smart City EXPO svjetskom kongresu ove godine je u planu prisustvovati zajednički s našim partnerima iz projekta Smart City Rijeka, financiranoga u sklopu Centar kompetencija za pametne gradove (CEKOM) projekta. U svakom slučaju, obavijestit ćemo sve zainteresirane o našim aktivnostima na svim kongresima što je samo jedan od razloga da čitatelji prate našu web-stranicu i LinkedIn profil.

Drag