Blog Smart Sense inovativni IoT uređaji bit će dostupni u čak 26 europskih zemalja

20 — 9 — 2023

Smart Sense inovativni IoT uređaji bit će dostupni u čak 26 europskih zemalja

Naš fokus posljednjih je godina na Sensees sustavima za praćenje kvalitete unutarnjeg i vanjskog zraka, a naš stručni tim već se dugi niz godina bavi razvojem kompletnog rješenja od osmišljavanja funkcionalnosti, dizajna proizvoda, razvoja hardware-a i software-a te same proizvodnje

Za one koji nas tek upoznaju, mi smo Smart Sense, hrvatska IT kompanija specijalizirana za razvoj IoT proizvoda i rješenja za pametne gradove, domove i industriju. Ponosni smo što sa svima vama možemo podijeliti vijest o velikom i značajnom iskoraku u distribuciji svojih proizvoda koji će nam osigurati dodatno pozicioniranje na tržištu izvan Hrvatske. Naime, potpisali smo ugovor s velikim švicarskim distributerom - kompanijom Also International Services koja u cijeloj Europi i izvan nje kroz široku mrežu svojih partnera osigurava plasman IoT proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj.

Sensees Environment sustav za praćenje kvalitete vanjskog zraka i ostalih parametara iz okoline

Suradnja s Alsom podrazumijeva distribuciju naših Sensees mjernih stanica za praćenje kvalitete vanjskog zraka i okolišnih parametara te My Sensees senzora kvalitete unutarnjeg zraka i to na području Europske Unije i Velike Britanije. Oba uređaja dio su Sensees sustava koji se sastoji od Clouda na kojem se prikupljaju i analiziraju podaci te web i mobilne aplikacije kompatibilne s Android i IoS sustavom, kroz koje je mjerenjima, personaliziranim izvješćima i savjetima moguće pristupiti u stvarnom vremenu. U sklopu suradnje s Alsom, My Sensees senzor integriran je s Also All Things Talk IoT platformom te su podaci prikupljeni senzorom dostupni korisnicima Also platforme i kroz taj kanal. 

Hana Matanović, CEO

My Sensees senzori već su dostupni širokoj mreži naših B2B partnera te ih koriste gradovi na javnim površinama, škole, vrtići i uredi.  Tijekom godina, uspješne smo projekte proveli i u drugim europskim državama među kojima su Austrija, Slovenija, Cipar, Grčka, Bugarska, ali i SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati, Japan, Pakistan i druge svjetske države. Suradnja s Alsom omogućit će nam proširenje poslovanja, a naše će pametne sustave za analizu zraka napokon moći nabaviti i svi oni koji žele pratiti kvalitetu i čistoću zraka i u vlastitom domu ili uredu.

My Sensees sustav za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka

„Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica', a pandemija je naglasila važnost kvalitete zraka koji udišemo. Zbog svih tih razloga redizajnirali smo naš senzor za kvalitetu unutarnjeg zraka kako bismo ga mogli ponuditi širem krugu korisnika. Želimo potaknuti ljude da unaprijede svoje domove uređajem koji će pozitivno utjecati na njihove životne navike, poticanjem primjerice češćeg otvaranja prozora ili pročišćavanja zraka. Ova inicijativa je ključna za naše zdravlje, posebno za djecu i osobe s respiratornim problemima“, zaključuje Matanović.

 

Smart Sense osnovan je 2013. godine s ciljem da inovacijama i složenim tehnologijama obogati svakodnevni život korisnika. Osim tehnoloških inovacija za unutarnji prostor, razvili smo i Sensees sustav koji služi za praćenje kvalitete vanjskog zraka. Upravo je Sensees sustav najprisutniji proizvod u Hrvatskoj i svijetu, a krajnji su korisnici najčešće gradovi, ekološke i zdravstvene institucije. Naše stanice implementirane su u brojnim hrvatskim gradovima te gradovima diljem svijeta.

 

Za više informacija o našim projektima, ali i o nama slobodno pregledajte naš repozitorij znanja!

Drag