Blog Uspješan završetak projekta: "Smart Sense – uvođenje digitalne i „zelene“ pametne proizvodnje"

29 — 9 — 2023

Tvrtka Smart Sense d.o.o., uspješno je završila projekt Europske unije naziva: „Smart Sense – uvođenje digitalne i „zelene“ pametne proizvodnje“.

Cilj projekta bio je jačanje konkurentnosti tvrtke optimizacijom proizvodnih kapaciteta putem digitalizacije, automatizacije i in-sourcinga cjelokupnog proizvodnog procesa. U sklopu projekta uvođene su nove tehnologije i tehnološka rješenja, rješenja za digitalizaciju i optimizaciju postojećih procesa, optimizirani su procesi proizvodnje i organizacije poslovanja korištenjem digitalnih tehnologija i inovativnih procesa upravljanja ljudskim resursima.

Projekt je pokrenut 30. ožujka 2021. i završen je 30. rujna 2023. godine, ukupne vrijednosti 4.076.980,21 eura, od čega je 987.080,92 eura iznos bespovratnih sredstava.

Rezultat projekta je povećana konkurentnost tvrtke optimizacijom i širenjem kapaciteta za proizvodnju elektroničkih sklopova pomoću IoT tehnologija. Uvođenjem digitalnih rješenja i automatizacijom procesa, tvrtka Smart Sense d.o.o. povećala je produktivnost i kvalitetu proizvoda, smanjila troškove i povećala profitabilnost.

Izjava Hane Matanović, direktorice Smart Sense d.o.o.:

"Ovaj projekt iznimnog je značaja jer nam je omogućio da, uvođenjem najmodernijih tehnologija i tehnoloških rješenja, povećamo svoju konkurentnost na globalnom tržištu. Digitalizacija i automatizacija proizvodnih procesa ključni su trendovi u industriji 4.0, a mi smo ponosni što smo jedna od prvih tvrtki u regiji koja je uspješno implementirala ova rješenja. Zahvaljujem Europskoj uniji na financijskoj podršci, bez koje ne bismo mogli realizirati ovaj ambiciozan projekt."

Svojim je uspjehom u ovom projektu tim tvrtke Smart Sense d.o.o. pokazao mogućnost ujedinjenja digitalizacije, automatizacije i zelene proizvodnje u jedan koherentan sustav koji značajno pridonosi razvoju hrvatske ekonomije.

Drag